Annons

Sony Glass?

Nu kan du förhandsboka Sonys smarta glasögon

Sony Smart Eyeglass kallas de senaste smarta glasögonen på marknaden. Nu går de att förhandsboka.

Publicerad Uppdaterad

Vi fick titta på ett extremt tidigt förhandsexemplar på Mobile World Congress förra året och tittade ytterligare lite på en rejält uppdaterad variant under CES-mässan tidigare i år. Då fanns det inga uppgifter om exakt när Sony Smart Eyeglass skulle komma till marknaden eller vad de skulle kosta, men nu är det dags.


Brillorna fungerar som ett par vanliga glasögon, utan styrka, med skillnaden att de kopplas in till mobilen (appen går att hämta på amerikanska Google Play redan idag om du av okänd anledning skulle vara intresserad) för att visa upp allehanda information direkt i ditt synfält. 

Det fungerar ungefär som Google Glass, men med skillnaden att det ser mer ut som ett par vanliga glasögon och att båda ögonen kan användas för att läsa av information.

Nu har glasögonen kommit upp som förhandsbokning för utvecklare via Sonys japanska utvecklarsajt. Prislappen landar på halvsaftiga 840 dollar för SED-E1 som de kallas, alltså strax över 7 000 kronor. Det är däremot betydligt billigare än Google Glass, som landade på 1500 dollar under den tid de glasögonen gick att beställa.