Offline

Nu kan du kolla på Youtube offline

Youtube Go låter dig spara videos för offlinetittande.

Publicerad Uppdaterad

Bland betaltjänsterna för strömmad video har nedladdat material för att kunna titta även utan uppkoppling växt till sig. Viaplay körde det tidigare och i höstas drog Netflix igång samma sak för en del av sitt material.

Nu hakar även Youtube på offlinetåget. Nyligen släppte de appen Youtube Go som beta till Android. Appen offentliggjordes i september förra året, men nu har betaversionen dykt upp. När vi testar att ladda ner appen får vi dock meddelande att alla platser redan är tagna, men att fler kan öppnas upp senare.

Med appen kan du både titta som vanligt, men även välja att ladda ner klipp till telefonens minne. Anledningen till detta kan vara att antingen spara på ditt dataabonnemang eller att kunna titta på videos där mottagningen är dålig eller saknas. Videos kan laddas ner i två kvalitetsnivåer, Basic och standard quality. Enligt de som testat verkar det röra sig om 144p och 360p respektive. HD-upplösning finns inte i dagsläget, något som också kan vara spärrat för att hålla nedladdningsstorleken nere.

Klipp kan sedan avnjutas utan uppkoppling och om du vill kan du även dela dem till vänner via bluetooth (dock krävs en snabbkoll mot Youtube för att mottagaren ska få spela klippet). 

Hur det ser ut med ett officiellt släpp av appen och hur det blir med Ios-version återstår att se. Kommer du att utnyttja funktionen när den blir mer tillgänglig?