1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-kan-fler-anvandare-lasa-fotomappar
571316
Nyheter
falskt
Nu även utanför Pixel-mobilerna

Nu kan fler användare låsa fotomappar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/lockedfolder.jpg?itok=T2IuKwlL', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/lockedfolder.jpg?itok=Zt3DDu8V', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/lockedfolder.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Så använder du möjligheten att låsa in privata foton.

Tidigare i år lanserade Google ett verktyg i sin Foto-app som man kallade Låst mapp. Där kunde användare placera foton som av olika anledningar skulle vara hemliga då mappen behövde låsas upp för att visa fotona. Foton som placeras i mappen dyker inte upp i gallerier, minnen et cetera. 

Till en början släppte Google Låst mapp-funktionen enbart till sina Pixel-mobiler. Nu har de börjat rulla ut funktionen även till mobiler från andra tillverkare, inklusive Samsung, Oppo och Oneplus. Enligt Google ska även Ios få tillgång till funktionen före årsskiftet.

För att börja använda funktionen startar du Foto-appen, går in under Bibliotek/Verktyg och följer guiden. Foton som placeras i den låsta mappen blir inte säkerhetskopierade till molnet utan ligger enbart lagrade i mobilen, och foton som redan är säkerhetskopierade och flyttas till den låsta mappen raderas från molnet. Om Foto-appen avinstalleras utplånas fotona, och följer inte heller med om du byter telefon.