https://www.mobil.se/nyheter/nu-kommer-en-ny-minivideo-app-fran-vinegrundaren
568151
Nyheter
Byte

Nu kommer en ny minivideo-app från Vinegrundaren – gratis nedladdning

För alla som saknat att kunna posta små sexsekundersvideor kommer nu den nya appen Byte från grundaren till den numera nedlagda appen Vine.

Ända sedan Twitter bestämde sig för att lägga ner Vine 2017 har det inte funnits någon riktig ersättare. TikTok har växt och blivit populärt, men för många har det inte varit en direkt ersättare. Bakom den nya appen Byte ligger en av grundarna till Vine, Dom Hofmann. Han har hintat om att en uppföljare till Vine har varit på gång i ett par år nu, men huruvida den faktiskt skulle realiseras har inte varit självklart. 

En tid efter den första ledtråden, meddelade Hofmann att projektet var lagt på is på obestämd tid för att kostnaderna hade dragit iväg. Sedan kom beskedet att appen skulle lanseras under våren 2019. Men efter att ha funnits som en betaversion i ett par månader är den nu till slut tillgänglig för både Android och Ios

För den som inte är helt hemma på vad Vine var för typ av app så var det alltså en plattform där användare kunde dela korta, sex sekunder långa, videos med varandra. Vine lanserades 2013 efter att appen köpts upp av Twitter. 2016 kom beskedet att Twitter tänkte stänga ner Vine och från och 2017 stängdes uppladdningsfunktionen av och appen döptes om till Vine Camera. Då begränsades appen till att kunna spela in videofilmer och sedan posta på Twitter.

Ämnen