1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-kommer-flera-appar-till-android-auto
570174
Nyheter
falskt
Fler appar på vägen

Nu kommer flera appar till Android Auto

Google har nu släppt möjligheten för apputvecklare att publicera sina navigations-, parkerings- och laddningsappar till Android auto.

Google meddelar att tredjepartsutvecklare av appar nu äntligen kan publicera sina appar för navigering, parkering och laddning för Android Auto i Play-butiken. Det här var något som först diskuterades för runt åtta månader sedan, men nu är det alltså dags. Hittills har bara olika typer av kommunikations- och underhållningsappar kunnat publiceras av andra utvecklare och Google Maps och Waze var de enda navigationsapparna som fanns tillgängliga. Anledningen till att Google begränsar vilka appar som får tillgång till Android Auto är att de inte ska utgöra en trafikfara, så apparna som tillåts måste, förutom att de ska vara anpassade med enkel och tydlig navigering, även höra till de kategorier Google valt ut. Inget Netflix-tittande när du kör, med andra ord. Däremot navigering, podcaster, radio och möjlighet att skicka och läsa inkommande textmeddelanden. 

Även om Google Maps antagligen är den populäraste navigationsappen så kommer det inom kort att finnas flera alternativ för den som vill prova något annat. För den som letar efter parkering eller kör elbil kommer det också att finnas möjlighet att få hjälp att hitta laddningsstationer och liknande via nya appar. 

Det fanns en möjlighet för användare att använda tredjepartsappar även tidigare, men då var man tvungen att ta del av ett betaprogram. Utvecklare måste fortfarande följa Googles utvecklarprotokoll för att deras appar ska kunna placeras i Play-butiken.

Källa