Surfa bättre på retrovis

Nu kommer Nokia 3310 med 3G-stöd

[UPPDATERAD] Den som köpte HMD Globals nygamla Nokia 3310 upptäckte snabbt att surfhastigheten inte var något att hänga i julgranen. Detta då telefonen var baserad på så kallad 2,5G-teknologi, en standard som passerat sitt bäst före-datum för länge sedan. Men nu är åtminstone en 3G-version av telefonen på gång.

Publicerad Uppdaterad

Nej, 3G är inte direkt tidens melodi det heller. Men hej vad det går jämfört med så kallad 2,5G, en standard för det i mobilsammanhang uråldriga 2G-nätet. 2G är för övrigt på väg att läggas ned i många länder helt och hållet, och då blir till och med den moderna versionen av 3310 plötsligt omodern. En 3G-version var med andra ord nödvändig, och nu är den på gång. 

Redan i våras gick det rykten om en 3g-version av 3310, då en sådan dök upp i flera webbutiker som kommande produkt. Då dementerade dock HMD Global att man hade en sådan version på gång.

Hit i oktober

Nokia 3310 3g ska börja säljas hos utvalda återförsäljare den 10 oktober, och det rekommenderade priset blir 599 kronor inklusive moms. Utöver 3G-stödet så handlar det om en del andra nyheter. Det är fortfarande en enhet med 2,4-tumsskärm och kamera på 2 megapixlar, men lagringsutrymmet är nu hela 64 MB och den har fåt ett nytt anpassningsbart användargränssnitt i retrostil. Telefonen har upp till 27 dagars standbytid. Den kommer i delvis andra färger än den första versionen: Röd, gul, svart och azurblå.

Källa