Förbokning öppnar idag

Nu kommer Nokia 8 Sirocco till Sverige – säljstart den 14 maj

Nokia 8 Sirocco finns från och med idag tillgänglig för förhandsbokning. Telefonen är ett tydligt flaggskepp gjord i rostfritt stål och utrustad med en oled-skärm med böjda kanter, kamera med Zeiss-optik och en prislapp på 8000 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Prislappen gör att det här är Nokias klart dyraste telefon, sedan varumärket togs över av HMD Global som nu gör telefonerna. Det här är alltså första gången som HMD Global på allvar ska konkurrera med jättar som Apple, Samsung och Huawei som alla har telefoner i samma prisnivå.

Enbart hos få återförsäljare

När vi tittar efter telefonen hos återförsäljare idag hittar vi enbart Elgiganten som har telefonen tillgänglig. Ingen av operatörerna erbjuder Nokia 8 Sirocco och Telia är den enda operatör som erbjuder någon Nokia-telefon och då handlar det enbart om Nokia 8 som släpptes i höstas. HMD Global meddelar dock att telefonen kommer finnas hos fler återförsäljare.

Nokia 8 Sirocco levereras liksom Nokias enklare smartphones med Android One, vilket innebär att den har en ren Android-version utan tillverkarspecifika tillägg och med garanterade uppdateringar direkt från Google.