https://www.mobil.se/nyheter/nu-lanseras-xiaomi-redmi-note-9-pro-max-och-redmi-note-9-pro
568401
Nyheter
falskt
Nytt i Indien

Nu lanseras Xiaomi Redmi Note 9 Pro Max och Redmi Note 9 Pro

Nu lanserar Xiaomi Redmi två nya modeller på den indiska marknaden, nämligen Note 9 Pro och den lite fräsigare Note 9 Pro Max.

Xiaomi har lanserat de nya Redmi Note 9 Pro och Redmi Note 9 Pro Max på den indiska marknaden. De rykten som sedan tidigare florerat kan alltså nu kontrolleras mot fakta. Båda mobilerna får en 6,67 tums skärm med FHD-upplösning, de har också samma chipset i form av ett specialtillverkat Snapdragon 720 från Qualcomm. De använder sig av 8 nanometersteknik. Tack vare att man ska kunna hålla temperaturen lägre i telefonen ska man kunna få ut högre prestanda. 

Det som skiljer de två telefonerna åt är kamerauppsättningen, minne/lagring och typ av laddning. Den fräsigare Pro Max får en huvudkamera med 64 megapixels upplösning, en åttamegapixelssensor med vidvinkeloptik, en femmegapixelssensor med makro-optik, en selfiekamera med 32 megapixels upplösning samt en tvåmegapixels djupsensor.  Pro får nöja sig med 48 megapixels upplösning på huvudkameran och 16 megapixel. I övrigt har de samma uppsättning. De får också ett proffsläge för videoinspelning där du har större möjligheter att göra manuella inställningar. 

När det kommer till minne och lagring får Pro Max 6/64GB, 6/128GB eller 8/128GB, Pro för klara sig på 4/64GB eller 6/128GB. De har också fått det inhemska navigationsystemet NavIC som ska hitta positionen snabbare och ha bättre noggrannhet, i alla fall i Indien och 150 mil utanför Indiens gränser. 

Batterierna i de två enheterna ligger på 5020mAh, vilket är rätt imponerande. Där det skiljer sig är i laddningen då Pro Max får 33W snabbladdning medan Pro bara får 18W. 

Den lanseras som sagt i Indien i dag med en säljstart på den 25 respektive 17 mars för Pro Max och Pro, om och när den kommer till Sverige återstår att se.