https://www.mobil.se/nyheter/nu-mojligt-att-angra-skickade-mejl-i-android-versionen-av-gmail-appen
565752
Nyheter
Stopp för pinsamheter

Nu möjligt att ångra skickade mejl i Android-versionen av Gmail-appen

Googles e-posttjänst Gmail har länge haft en funktion som medger att man kan ångra skickade mejl en stund efter att man tryckt på ”Skicka”. Och nu har den möjligheten dykt upp även i Android-versionen av Gmail-appen.

Jo, vi vet. Den som använder den utmärkta appen Inbox har redan möjligheten att ångra skickad e-post via Gmail. Men den officiella Gmail-appen har inte kunnat erbjuda den möjligheten förrän nu. Det är förstås ett välkommet tillskott i floran av funktioner som lanseras med version 8.7 av Gmail-appen. Men det räcker dessvärre inte med att hämta hem den senaste uppdateringen. Funktionen rullas nämligen ut stegvis till användarna, då den kräver förändringar på serversidan. Så om man inte fått funktionen trots att man har den senaste versionen av appen, så är det bara att vackert vänta. Det kan även räcka med att tvångsavsluta appen och öppna den igen, för att få funktionen. 

Ger några sekunders respit

Då Google inte kan trolla (ja, det är på många sätt kanske en definitionsfråga) så handlar det förstås inte om möjligheten att ångra mejl som mottagaren hunnit läsa, även om det hade varit fantastiskt. Men man får trots allt några sekunder på sig att eventuellt ångra brevet där man skällt ut chefen eller sagt sitt hjärtas mening till svärmor. Den första chansen uppenbarar sig direkt när man tryckt på ”Skicka”, då via alternativet ”Avbryt”. Väljer man det senare stoppar man meddelandet från att gå iväg. Skulle man vänta längre än så kommer ytterligare en möjlighet, då med notifieringen ”Skickat” till vänster och ”Ångra” till höger. I det läget handlar det 10 sekunder innan det är för sent. Det går i nuläget inte att ställa in tidsfristen, utan den är fast. 

Relaterade artiklar

Ämnen