Officiellt via Google

Nu säljs Nexus och Chromecast i Sverige

Nexus 5 och 7 har tidigare inte gått att köpa officiellt i Sverige, men nu har Google öppnat upp sin hårdvarubutik även här. Dessutom är det billigare.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare har vi kunnat köpa Nexus 7 och Nexus 5 i Sverige, men då har det handlat om att tillverkarna Asus och LG stått för distributionen. Chromecast har också gått att få tag på, men där har det i sin tur handlat om importerade enheter. I USA har Nexus-enheter och andra Googleprylar sedan länge sålts via Google själva, något vi varit utan fram tills idag.

Från och med idag kan du istället beställa alla varianter av Nexus 5 och 7 samt Chromecast direkt från Google och dessutom till ett lägre pris.

Chromecast landar på behagliga 310 kronor i Googles butik, mot 437 kronor som är det billigaste Prisjakt listar.

Nexus 5 går på 3 099 respektive 3 499 kronor för 16 och 32 gigabyte i Googles affär, vilket är mellan hundringen och fyra hundra billigare än andra återförsäljare.

De tre modellerna av Nexus 7, det vill säga wifi med 16 eller 32 gigabyte lagringsutrymme och 32 gigabyte med 4G går på 2 299, 2 699 och 3 499 kronor respektive, vilket även det är billigare än andra återförsäljare.

Utöver det finns det ett par skal till Nexus 5 i affären, men det ser ut som att vi får vänta en stund till på Google Play-utgåvorna av exempelvis Samsung Galaxy S4, HTC One och Sony Xperia Z.

Googles hårdvaruaffär hittar du här.

Hårdvaruaffär, filmaffär och musikaffär lanserat inom ett dygn ifrån varandra alltså. Det verkar helt klart som att Google skärper sig när det gäller internationella satsningar.