Premium?

Nu satsar Gigaset på surfplattor

Telefontillverkaren Gigaset hävdar att de ger sig in på premiummarknaden för surfplattor. Specifikationerna säger däremot något helt annat.

Publicerad Uppdaterad

I början av december släpps Gigasets två surfplattor på åtta respektive tio tum för 2 000 respektive 3 400 kronor. Det är enligt Gigaset deras drag för att ta sig in på premiummarknaden för surfplattor.

Specifikationerna, särskilt för åttatummaren, känns däremot lite mindre premium. Båda plattorna är byggda i aluminium med Gorilla Glass för skärmen, vilket borde göra en del för kvalitetskänslan. Upplösningen på åttatummaren ligger däremot på mesiga 1024x768, även om tiotummaren har den respektabla upplösningen av 2560x1600 pixel. QV 830, som åttatummaren kallas, har en kamera på fem megapixel bak och en videosamtalskamera fram. QV 1030, tiotummaren, utrustas istället med åtta megapixel och dubbla fotolampor. Batteritiden landar på åtta respektive tio timmar och lagringsutrymmet ligger på ganska låga åtta respektive 16 gigabyte. Båda enheterna kan utökas med minneskort, men enbart upp till 32 Gigabyte. Ingen av modellerna kommer att erbjudas med 3G/4G-uppkoppling och utöver att plattorna ”har tillgång till Google Play Store” saknas information om hårdvara eller Android-version, vilket troligen betyder att det inte är mycket att hurra över.

Specifikationerna vi känner till känns lite i lägsta laget för åttatummaren och helt okej för tiotummaren, men knappast något som skulle tillskrivas premiumsegmentet sett till de specifikationer som avslöjats (utom upplösningen hos tiotummaren, som dock saknar information om vilken skärm det rör sig om).