Upprensning på gång

Nu ska Facebook Messenger bli mindre rörigt

Facebooks meddelandetjänst Messenger har blivit både tung och rörig efter att det sociala nätverket under lång tid proppat den full med nya funktioner. Men nu är en förenkling på gång, låter Facebooks Messenger-chef David Marcus meddela.

Publicerad Uppdaterad

Facebook Messenger har växt till att bli en av världens i särklass viktigaste kommunikationskanaler och har i dag över en miljard aktiva användare i månaden. Men tjänsten har också proppats full med ny funktionalitet under lång tid, detta utan att man tänkt på vilket monster man skapat. Som ett resultat av den saken har tjänsten på senare tid både blivit tung och rörig. Det konstaterar Facebook själva, som nu lovar att genomföra stora förändringar för att förenkla Messenger och göra tjänsten mer överskådlig. 

Specificerar inte

”Under de senaste två åren har vi lagt till mängder av ny funktionalitet. En del funktioner har hittat sin plats medan andra inte har det. Appen har blivit för rörig och ni kan förvänta er stora förändringar av Messenger under året” skriver Facebooks Messenger-chef David Marcus. Facebook har däremot valt att inte avslöja exakt vilka funktioner man eventuellt har tänkt ta bort, flytta på eller behålla. Men det lär vi få veta inom kort, förutsatt att man håller sitt löfte.

För den som redan nu vill ha en mer avskalad version av Messenger finns Facebooks egen avskalade variant Facebook Messenger Lite tillgänglig för Android.

Källa