https://www.mobil.se/nyheter/nu-skrotar-zound-sin-marshall-telefon
563386
Nyheter
Försäljningen sämre än väntat

Nu skrotar Zound sin Marshall-telefon

Det blir inga fler Marshall-mobiler från svenska Zound Industries.
Svenska Zound Industries lägger ned sin smartphone-satsning och kommer inte att producera någon uppföljare till telefonen Marshall London. Detta då enheten helt enkelt sålt alldeles för dåligt.

Smartphone-enheten Marshall London släpptes 2015 och fick en hel del uppmärksamhet, dels då telefonen var fokuserad på musik i största allmänhet, men kanske desto mer på grund av att den bar det klassiska gitarrförstärkarmärkets varumärke. Telefonen fick hyfsade betyg i recensionerna (Mobil gav den betyget 72 procent) men har inte sålt som förväntat, och nu väljer svenska Zound Industries – som ligger bakom enheten – att lägga ned smartphonetillverkningen. 

Fortsätter med högtalare

Zound Industries kommer dock att fortsätta samarbeta med varumärket Marshall, men då handlar det om hörlurar och högtalare snarare än smartphone-enheter. Högtalarverksamheten har stått för hela 61 procent av Zounds försäljning, rapporterar Di Digital. Marshall London lanserades med 4,7-tumsskärm, Snapdragon 410-processor, 2 GB arbetsminne och16 GB lagringsutrymme. 

Annons