Ingen X-variant

Nu släpper Apple Iphone 8 och 8 Plus i rött

Apple har sedan många år tillbaka släppt Ipod- och Iphone-produkter i rött, som en följd av samarbetet med organisationen Red, som jobbar med välgörenhet kopplad till sjukdomen AIDS. Nu har Apple bekräftat att produkterna släpps, precis som tidigare rykten hävdat. Någon röd Iphone X släpps dock inte.

Publicerad Uppdaterad

Senast Apple släppte röda Iphone-modeller var så sent som för ett år sedan, då man försåg sina Iphone 7- och Iphone 7 Plus-modeller med färgvalet rött, även den gången i samarbete med organisationen Red. Nu har Apple bekräftat att man gör detsamma med Iphone 8 och Iphone 8 Plus.

Redan innan vi fick det officiella pressmeddelande från Apple som nu gått ut kom uppgifter från läckor om att ett släpp av röda Iphone var på gång just idag. Det var då uppgifter från Macrumors och ett läckt internmeddelande från operatören Virgin Mobile som avslöjat det hela. Även Bloombergs erkänt välinformerade redaktör Mark Gurman bekräftade uppgifterna. I sitt pressmeddelande meddelar Apple att telefonerna ska finnas för förhandsbokkning på utvalda marknader den 10 april och i flera länder, Sverige inkluderat ska telefonerna släppas senare under april månad. Iphone 8 och Iphone 8 Plus ska i sina respektive röda utgåvor kosta från 7995 kronor. 

Ingen X-version

Den som varit sugen på en knallröd Iphone X blir däremot besviken. Istället för en röd version av telefonen Iphone X släpper Apple ett rött läderfodral till Iphone X.

Källa