Egen men ändå inte

Nu släpper Leica en egen kameramobil

Givetvis har mobilen en rejäl kamera, fattas bara annat.

Publicerad Uppdaterad

Leica brukar vara mest kända för sina kameror och för att samarbeta med Huawei kring deras mobilkameror, men nu har företaget presenterat sin första egna kameramobil. Att kalla den för egen kan dock var att ta ut svängarna en aning. Leica har samarbetat med Sharp och deras telefon Sharp Aquos R6 som skryter med att kameran har tillverkats i samarbete med Leica. Nu vänder man på steken när Leica presenterar Leitz Phone 1, och de skäms inte att erkänna att det handlar om en omdöpt Sharp Aquos R6.

Telefonkameran består av en 1 tum stor sensor på 20 megapixel för sin f/1.9 primära kamera tillsammans med en 12,6 megapixel porträttkamera på framsidan. Den 6,6 tum stora IGZO oled-skärmen har en upplösning på 2730 x 1260 pixel och kan läsa av två fingeravtryck samtidigt.

Telefonen drivs av en Snapdragon 888 och har 12 gigabyte arbetsminne tillsammans med 256 gigabyte lagringsutrymme som kan byggas ut med ytterligare en terabyte med minneskort.

Telefonen använder Android 11 men med ett egenutvecklat grafiskt gränssnitt som är i stort sett monokromt för att matcha telefonens övriga stil.

För tillfället finns Leitz Phone 1 enbart tillgänglig i Japan med en prislapp på motsvarande lite över 14 000 kronor.