Fitnessband och hörlurar som kan mäta pulsen

Nu släpps LG Lifeband Touch

LG Lifeband Touch
LG Heart Rate Earphones spelar upp musik och mäter pulsen på dig samtidigt.

Nu hoppar LG på fitnessvågen. Lagom till sommaren släpps nu ett fitnessband samt ett par hörlurar med pulsmätare.

Publicerad Uppdaterad

Under CES-mässan tidigare i år visade LG upp sitt fitnessarmband Lifeband Touch. Nu är det dags för lansering. Armbandet är utrustat med en 0,9 tum oledskärm där du direkt kan få information om hur många kalorier du har gjort av med under löpningsturen, kolla vad klockan är, med mera.

På armbandet sitter sensorer som känner av när du rör på dig och armbandet innehåller även en höjdmätare. Genom en bluetooth-anslutning kopplas armbandet till din Android- eller Iphone-telefon och du kan på så vis överföra data till olika fitnessappar.

Klockan kan även användas för att styra musikuppspelning och annat från din mobiltelefon. Batteriet till enheten ska klara av att strömförse armbandet i upp till fem dagar utan att du behöver ladda det mellan joggingrundorna.

Hörlurar med pulsmätare

Samtidigt som LG släpper Lifeband touch så släpper man även ett par specialutvecklade och vattentäta hörlurar, Heart Rate Earphones. Förutom att hörlurarna förstås är till för att lyssna på musik med, så innehåller de även sensorer som känner av din puls och mäter hur du rör dig i tre axlar. Också här skickas informationen över trådlöst till telefonen via bluetooth. Hörlurarna går att använda antingen fristående eller tillsammans med fitnessarmbandet.

Prislappen för LG Lifeband Touch väntas hamna runt 1 700 kronor, medan det ännu är oklart vad LG Heart Rate Earphones kommer att gå loss på. Enligt Susanne Persson, pressansvarig på LG, kommer fitnessprylarna att börja säljas i butikerna inom de närmsta veckorna.