Annons

Nådastöten för Google Play Musik?

Nu testas uppladdningsfunktion i Youtube music

Enligt rykten ska nu Google ha börjat testa en liknande uppladdningsfunktion till Youtube Music som varit unikt för Google Play Musik.

Publicerad Uppdaterad

Att Google Play Music står och väntar på sin bortgång har det inte varit någon tvekan om ganska länge, och dess prenumeranter, som även har tillgång till Youtube Music, kanske bara väntar på att kunna byta över. En av de sista funktioner asom Google Play Music varit ensamma med sägs nu ha börjat testas på den tänkta ersättaren Youtube Music. Den nya funktionen är alltså möjligheten för användaren att ladda upp sin egen musik för att kunna lyssna på sådant som inte finns i de bibliotek som tillhandahålls av apputvecklaren. Google har själva sagt att en sådan tjänst skulle komma till Youtube Music, men inte när. 

Huruvida Google kommer att fortsätta erbjuda uppladdningar i gratistjänsten eller inte finns det ingen information om. Det kan tänkas vara en sån sak de låter vara exklusiv för betalande kunder. En sak som dock är ganska säker är att de inte kommer att höja den möjliga kvaliteten över 256 kbps med protokollet AAC. Det motsvarar ungefär de 320 kbps med mp3 som Youtube Music stödjer. Google har tidigare sagt att det ska vara enkelt för Google Play Musik-använare att föra över sin uppladdade musik till Youtube Music.