Funktionaliteten begränsas kraftigt

Nu upphör stödet för Google Glass Explorer Edition

Nej, det blev inga större framgångar för konsumentversionen av Googles augmented reality-glasögon Google Glass, och nu slutar den amerikanska techjätten att stödja hårdvaran med sina tjänster.

Publicerad Uppdaterad

Det är nu snart fem år sedan Google presenterade sina ”smarta glasögon” Google Glass. Man var uppenbarligen minst fem år före sin tid och produkten lämnade onekligen en hel del i övrigt att önska, både rent funktionellt och estetiskt. Man såg kort och gott ut som en tvättäkta jubelnörd med dem på. Man kan även fråga sig hur användbara glasögonen var för en ordinär konsument. 

Och nu väljer Google att rulla ut en sista uppdatering till Google Glass Explorer Edition innan man låter konceptet gå i graven helt och hållet i februari 2020. Med uppdateringen kommer glasögonens funktionalitet att begränsas rätt rejält. Man kommer till exempel inte längre att kunna koppla dem till sitt Google-konto, vilket innebär att tjänster som Gmail och Youtube bara är att glömma. Det kommer däremot fortfarande att gå att koppla glasögonen till en telefon via bluetooth och använda dem för att ta bilder och spela in videoklipp. Företagsversionen av Google Glass – som däremot blivit en framgång inom bland annat tillverkningsindustrin – påverkas däremot inte av det slopade stödet. 

Källa