IFA 2018

Nubia Alpha – en smartphone för handleden

Varför nöja sig med en smartwatch när man kan bära en fullfjädrad smartphone runt handleden? Så tycks kinesiska Nubia ha tänkt när man nu tagit fram sin enhet Alpha.

Publicerad Uppdaterad

Det är på IFA-mässan i Berlin som kinesiska Nubia nu har visat upp sin smartphone Alpha. Man skulle förstås kunna kalla enheten för en smartwatch också, det handlar helt och hållet om hur man definierar termen. Det häftiga med Nubia Alpha är hur som helst att den till skillnad från en smartwatch inte enbart kan användas som en enklare variant av en smartphone, utan att den har funktionalitet på par med en smartphone. Enheten har böjbar OLED-skärm, inbyggt LTE-stöd och till och med en kamera på sidan. 

Få uppgifter i övrigt

Några närmare tekniska detaljer eller specifikationer bjuder Nubia däremot inte på. Men det ska inte handla om någon konceptprodukt som stannar på prototypstadiet, utan om en enhet som ska börja produceras under årets fjärde kvartal. Vilka marknader Nubia Alpha blir aktuell på, liksom vad den kommer att kosta, lär vi få anledning att återkomma om. Vad gäller den saken har man lagt locket på så här långt. Den som känner igen varumärket Nubia har sannolikt läst om tillverkaren i samband med lanseringen av gamingtelefonen Red Magic. Företaget är en spinoff från ZTE:s mobilverksamhet. 

Källa