Mobile World Congress 2019

Nubia med dubbla skärmar löser problemet med sensorpanel

Med en skärm på varje sida av telefonen gör Nubia en telefon där vi slipper sensorpanel och kamerahål på huvudskärmen. Men lösningen har givna nackdelar.

Publicerad Uppdaterad

Klockmobilen Nubia Alpha är inte den enda okonventionella telefonen som finns i kinesiska tillverkaren Nubias monter på mässan. Här finns även Nubia X som är en mobil med dubbla skärmar. Vi känner igen att många telefoner idag har glasbaksida, men här används den glasbaksidan till att husera ännu en skärm, utöver den som finns på framsidan. Baksidan i telefonen som jag testar har blått glas och med ett tryck på en knapp tänds under det blå glaset en extra skärm.

När jag testar ger båda skärmarna tillgång till den fullständiga smartphoneupplevelsen men med den skillnaden att skärmen på baksidan är mindre och har en blåaktig ton eftersom det helt enkelt är färgen på telefonen.

Den fördel som lyfts fram är att huvudskärmen saknar sensorpanel. Någon selfiekamera behövs helt enkelt inte eftersom du kan använda huvudkameran och se dig själv i den sekundära skärmen. Huvudskärmen på 6,26 tum täcker en stor del av framsidan, nästan helt ut i kanterna och kompletteras med en mindre skärm på baksidan, en skärm som mäter 5,1 tum. Den är alltså mindre eftersom baksidan även huserar de dubbla kamerorna.