Annons

Underskattat märke

Nubia Z20 med dubbla skärmar går nu att köpa i Europa

Har du övervägt att skaffa en smartphone från Nubia någon gång? Förmodligen inte. Men Z20 som nu lanserats i Europa kanske kan få dig på andra tankar.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Nubia hör verkligen inte till de mer etablerade varumärkena på smartphonesidan här i Sverige. Företaget startades ursprungligen som ett dotterbolag till ZTE, men blev ett oberoende bolag 2015. Och precis som många andra kinesiska tillverkare så är man inte rädda för att ta fram lite speciella produkter med innovativa lösningar. Telefonmodellen Z20 är ett utmärkt exempel på en sådan produkt, då den är rustad med dubbla AMOLED-skärmar, en på framsidan och en på baksidan. Huvudskärmen ligger på 6,42 tum och har en upplösning på 1 080 x 2 340 pixlar, medan bakskärmen mäter 5,1 tum och har en betydligt mer blygsam upplösning på 720 x  1 520 pixlar. Det smarta med en skärm på baksidan är att kameratrion som huserar på bakstycket därmed även kan användas för selfies, och telefonen behöver således ingen sensorpanel eller pop-up-kamera. 

Det är en ganska gedigen enhet i övrigt också. Under skalet sitter ett Snapdragon 855 Plus-chipp, 8 GB arbetsminne och 128 GB intern lagring. Batteriet har en kapacitet på 4 000 mAh. Huvudkameran har Sonys IMX586-sensor med en upplösning på 48 megapixlar, och den sällskapar med en supervidvinkellins på 16 megapixlar samt en telefotolins på 8 megapixlar. Telefonen är dessutom rustad med 3 x optisk zoom och 30 x digital zoom. Och trots de ganska generöst tilltagna specifikationerna så är priset här i Europa riktigt konkurrenskraftigt. 549 Euro, eller strax under 6 000 svenska kronor får man ge för ett exemplar. Nubias webbutik finns här

Källa