Försmak innan glasögonen

“Ny 3D-modul i nästa Ipad – kommer till Iphone och Apples glasögon”

En ny 3d-sensor som gör att du kan skapa 3d-modeller av rum, objekt och människor och läsa av omgivningen har Apple enligt uppgift under utveckling.

Publicerad Uppdaterad

Den nya 3D-modulen ska göra entré i nästa Ipad Pro och sedan sitta även 2020 års Iphone-modeller senare under året. Uppgifterna kommer från Bloomberg som i sin tur fått informationen från personer med insyn. Nya Ipad Pro ska enligt uppgifterna släppas under första halvan av 2020 och ska förutom den speciella 3D-sensorn även ha dubbla kameror på baksidan, för första gången i Ipad. 

Under kommande år planerar sedan Apple att sätta 3d-sensorn i ett headset för Augmented reality med spel, underhållning och virtuella möten som primära användningsområden. En av Bloombergs källor hävdar även att sensorn enligt planerna sedan under år 2023 ska finnas i glasögon med mer traditionell design, alltså inte så skrymmande. 

Apple ska för det här ändamålet arbeta på ett nytt operativsystem som internt kallas rOS och ska göra att nuvarande enheter ska fungera tillsammans med de nya produkterna.

Källa