Av seniorer, för seniorer

Ny app ska minska ensamhet hos seniorer

Appen Mötesglädje blir ett verktyg för att minska ofrivillig ensamhet hos seniorer.

Publicerad Uppdaterad

Var tionde person över 75 år upplever en ofrivillig ensamhet, men nu ska det bli enklare för svenska seniorer att umgås med andra seniorer. Det är SPF Seniorerna som lanserar appen Mötesglädje som vänder sig seniorer, och som med appen på ett enkelt sätt inte bara ska kunna ringa och chatta med andra medlemmar, utan även kunna skapa både fysiska och digitala evenemang. Appen är tänkt att fungera som ett verktyg för att minska ofrivillig ensamhet hos seniorer genom att enkelt kunna ta kontakt med andra.

Mötesglädje-appen är inte bara utvecklad med seniorer som målgrupp, utan även framtagen i samarbete med fokusgrupper inom SPF Seniorerna som tillsammans har format och utvecklat appen.

Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna, säger i ett pressmeddelande att ”Med appen kan man få nya vänner! Du kan ringa till någon i vårt avlånga land utan att ha den andres telefonnummer. Eller chatta, antingen i en gruppchatt eller med någon i en privat chatt. Det går också att delta i eller skapa såväl digitala som fysiska event. Och det finns länkar till olika webbsidor som är speciellt utvalda för den som känner sig ensam och söker gemenskap.”

Mötesglädje finns tillgänglig nu för Ios och Android.

Källa