1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-ar-satsning-fran-apple
570281
Nyheter
falskt
Bättre än verkligheten

Ny AR-satsning från Apple

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/appleclips.jpg?itok=pComzw8-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/appleclips.jpg?itok=oNQMDT0T', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/appleclips.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Piffa upp din verklighet med digitala hjälpmedel.

Apple har uppdaterat sin videoskapar-app Clips till version 3.1 där den främsta uppdateringen handlar om AR Spaces som låter appen använda den bakre kameran i kombination med den Lidar-sensor som finns i Iphone 12 Pro och 2020 och 2021 års modeller av Ipad Pro. 

Nu går det att använda Lidar för att läsa in ett rum och sedan med hjälp av förstärkt verklighet lägga till grafiska detaljer som ett färgglatt dansgolv, konfettiregn, dynamiska ljuseffekter på objekt i bilden, hjärtformade ballonger et cetera. Clips kan även känna av personer i bilden och applicera de grafiska effekterna även bakom dessa för att göra den förstärkta verkligheten mer verklighetstrogen.

Enligt Apple kommer Clips att fortsätta uppdateras varje månad med fler grafiska effekter och säsongsinspirerade detaljer. Från version 3.1 av Clips blir det möjligt att få ett meddelande när detta extra innehåll blir tillgängligt.

Källa