Fortfarande 5nm, men bättre

Ny Exynos-processor i Galaxy Watch 6

En ny generation Exynos kan dyka upp i Samsungs kommande Galaxy Watch 6-serie.

Publicerad Uppdaterad

De flesta rykten kring Samsung kommande smartklockor har handlat om modeller och batterier, men de kan få en ännu större nyhet i form av en ny processorgeneration.

Det är publikationen SamMobile som går ut med informationen att Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic, som förmodas presenteras senare I år tillsammans med Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5, fö'år en ny processor.

Klockorna i serierna Galaxy Watch 4 och 5 använde en Exynos W920-processor, men nu kommer Samsung stället att börja använda en Exynos W980-processor. Denna nya generation av Exynos för ”wearables” ska basera sig på 5nm-teknik precis som sin föregångare, men ny utvecklingsteknik ska ge processorn både högre prestanda och lägre strömförbrukning. Det nämns däremot ingen direkt information om processorns konfiguration, men SamMobile hävdar att förändringen ska ge en prestandaökning på tio procent.

Enligt tidigare rykten ska de kommande Galaxy Watch 6 även ha högre batterikapacitet och tunnare kanter runt skärmen, plus att Classic-modellen ska komma tillbaka.

Källa