Minifinder åtgärdar problem

Ny gps-tracker ska spåra djur – lovar flera förbättringar

Vi har testat Minifinders gps-tracker för djur tidigare, men nu har de släppt en ny förbättrad version.

Publicerad Uppdaterad

Minifinder Atto Pro heter den nya gps-trackern och det är en vidareutveckling av den Minifinder Atto som vi på Mobil testade för snart två år sedan. Den nya enheten är förbättrad på flera punkter och faktum är att tillverkaren verkar ha åtgärdat en hel del av det som vi hade synpunkter på i vårt test av föregångaren. 

Samma format

Den nya Atto Pro har ett liknande format som föregångaren och tanken är att den ska fästas i ett halsband på till exempel katten eller hunden eller kanske till och med på ett större djur som en häst. När enheten sitter på plats kan man som användare se djurets position i realtid samt även få larm om djuret skulle rymma utanför ett i förväg definierat område, som tomten eller hagen. Måtten på den nya enheten är desamma som på föregångaren.

Förbättrad batteritid och precision

De huvudsakliga klagomålen vi hade på föregångaren var att precisionen var dålig och att batteritiden var dålig. Det här hävdar Minifinder att de adresserat i den nya enheten och tack vare ett nytt chip ska Atto Pro ha snabbare positionering och tack vare en ny algoritm ska man även kunna erbjuda bättre batteritid. 

När vi testade föregångaren så var resultatet att larm många gånger uteblev, dålig batteritid på ibland mindre än en dag och svårförståeligt gränssnitt. Förbättringar var alltså efterlängtade. Minifinder säljer Atto Pro för 2400 kronor inklusive moms, men för att kunna använda enheten krävs även ett abonnemang som kostar 159 kronor per månad men blir lite billigare om du väljer att binda upp dig i 6, 12 eller 24 månader.