Större - men inte mycket bredare

Ny läcka avslöjar designen till Iphone 6?

Läckta bilder på ett tredjeparts-skal kan visa upp hur Iphone 6 kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare sett hur designen till flera toppmodeller avslöjats redan innan lanseringen när det läckt prototyper av mobilskal från tredjeplatstillverkare.

Nu har en japansk skaltillverkare publicerat bilder på en ny schablon som kan visa hur den sjätte Iphone-modellen kommer att se ut. 

Det är viktigt att ta rykten och läckor av det här slaget med en ordentlig nypa salt. Men den nya schablonen överensstämmer delvis med tidigare rykten, och visar en telefonen som är betydligt högre än dagens Iphone 5S, men samtidigt bara marginellt bredare än tidigare modeller. En tänkbar förklaring till Apples formgrepp kan vara att företaget velat skapa en telefonen med större skärm men som fortfarande ska vara enkel för de flesta att använda med en hand.

Prototypen från den japanska skal-tillverkaren visar också att kanterna kring skärmen kommer att vara betydligt smalare än tidigare, och att ljussensorn har flyttats upp ovanför den övre högtalare.

Två nya modeller från Apple?

Enligt senaste rykten planerar Apple inte att släppa en utan två telefoner under 2014. En av modellerna ska vara Iphone 6, som sägs få en 4,7-tumssksärm med en pixeltäthet på 389 ppi och en Apple A8-processor klockad till 2,6GHz. Tjockleken på nya Iphone 6 uppges vara endast 0,22 tum, vilket är cirka 5,6 millimeter.

Den andra Iphone-modellen från Apple ska vara en phablet-telefon med en skärm på 5,5 tum. 

Båda modellerna förväntas lanseras i höst.

Källa