Skriv ut på momangen

Ny Motomod från Polaroid ger utskrift direkt

Moto Z-telefonerna har nu begåvats med en riktigt kul modul (eller mod, om vi ska prata motolanska) i form av Polaroids skrivarmodul Insta-Share. Precis som de klassiska Polaroid-kamerorna medger den direktutskrifter av foton.

Publicerad:

16 nov 2017 - 15:54

Uppdaterad:

16 nov 2017 - 15:54

Polaroidkameran var en smärre revolution när den dök upp på marknaden en gång i tiden. Till skillnad från andra kameror så behövdes ingen inlämning av någon rulle och en veckolång väntan på framkallning. I stället skrev man ut bilden direkt efter att den var tagen. Och precis det är vad den nya Polaroid-modulen Insta-Share gör om man monterar den på sin Moto Z-telefon. För den som inte är bekant med konceptet så är Moto Z-serien Lenovos modulära serie smartphones, som medger att man hänger på komponenter av olika slag. Telefonerna får väl anses vara de enda riktigt uppskattade modulära telefoner som någonsin tillverkats och anslutningen sker med hjälp av magneter mot telefonens baksida. 

Liten skrivare

Som du sannolikt räknat ut så har modulen helt enkelt en liten skrivare inbyggd, som monteras på telefonens baksida. Själva kameran förändras inte av modulen, utan det är skrivaren som är själva grejen. Fotostorleken ligger på 2x3 tum (dvs ungefär 5x8 centimeter) och utskrifterna kan göras från telefonens internminne eller från appar som Instagram, Google Photos och Facebook. Du kan lägga på text, ramar och filter och utskriften kommer sedan ut direkt på ett självhäftande papper. Det svenska priset är 1699 kronor och modulen kommer till Sverige i januari 2018. 

.

.

408180951112_10155722130856113

.