Tillbaka till klockor

Ny Motorolaklocka dyker upp i dokument

Motorola Moto Watch 100 ser ut att bli en budgetsmartklocka med lite lyxigare design.

Publicerad Uppdaterad

Motorolas mobiltillverkning ägs av kinesiska Lenovo, men Lenovo licensierar egentligen bara varumärket. Att det nu officiellt bekräftats att Motorola är på väg tillbaka som smartklockemärke kommer därför inte från Lenovo, utan från CE Brands, ett företag som specialiserat sig på att tillverka produkter med licensierade varumärken. 

I en pressrelease där CE Brands redogör för företagets ekonomiska status nämner man att man tecknat ett avtal med Motorola och att klockan Moto Watch 100, som enligt företaget är designad för att vara en lågprismodell, går i massproduktion nu i november. Enligt företaget ska klockan trots sitt låga pris ha premiumkänsla. Det framgår inte om den kör Wear OS eller något annat operativsystem för smarta klockor.

Lenovos förhållande till varumärket Motorola gör att det inte är säkert att de alls är inblandade i klockan Moto Watch 100. Samma förvirring rådde när det offentliggjordes att Bullitt Group skulle göra den tåliga Motorola Defy, men där visade det sig i slutänden vara ett nära samarbete mellan Lenovo och Bullitt Group.

Enligt GSM Arena har man marknadsfört Motorola Watch 100 mot återförsäljare sedan februari, och det finns även Moto Watch 100s och Moto watch 200 som väntas bli mellanprismodeller och komma nästa år.

Senast Motorola själva höll på med klockor var med Moto 360-serien, där andra generationen kom 2015, året efter att Lenovo tagit över Motorola från den tidigare ägaren Google. Sedan dess har dock även bolaget Ebuynow lanserat en klocka under Motorolas varumärke. Då gällde det Moto 360 år 2019.

Källa