https://www.mobil.se/nyheter/ny-palm-mobil-tycks-bli-liten-och-ganska-enkel
565698
Nyheter
Något för den som saknar små mobiler

Ny Palm-mobil tycks bli liten och ganska enkel

Android Police har kommit över bilden som påstås föreställa den kommande Palm-telefonen
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-08-10_kl._15.00.07.png?itok=wlK1kuw9', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-08-10_kl._15.00.07.png?itok=i_TZfbH-', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-08-10_kl._15.00.07.png', w: 707, h: 452, title: 'Android Police har kommit över bilden som påstås föreställa den kommande Palm-telefonen ' },]
Det är nu sju år sedan man kunde hitta en Palm-mobil på mobilhyllan, närmare bestämt modellen Palm Pre 3. På den tiden osade varumärket åtminstone i någon liten mån fortfarande high end och avancerad teknologi, något man inte tycks kunna säga om den comeback-enhet som det nu läckt ut uppgifter om.

Det är nu fyra år sedan TCL lade vantarna på varumärket Palm, som i fornstora dagar var synonymt med mycket avancerade så kallade pda:er (personliga data-assistenter, en förlaga till dagens smartphone-enheter) och sedermera även smartphones. Och nu tycks det av allt att döma vara dags för en lansering av en comeback-enhet under namnet Palm. Men istället för en stor och avancerad cutting edge-telefon, så verkar det som att TCL har satsat på en minimal enhet av budgetkaraktär. Det är sajten Android Police som kommit över bilder och specifikationer på enheten, och om uppgifterna är korrekta så påminner den nya telefonen en del om gamla Palm Pre från 2009. 

Kodnamn Pepito

Enligt uppgifterna ska enheten gå under kodnamnet Pepito och ska vara rustad med en 720p-upplöst 3,3-tums LCD-skärm och ett Snapdragon 435-chipp. Arebtesminnet ska ligga på 3 GB och lagringsutrymmet på 32 GB. Batterikapaciteten uppges vara 800 mAh, vilket kan låta klent, men å andra sidan lär varken skärmen eller de övriga komponenterna ställa några direkt tunga resurskrav. Enligt dokument som lämnats in till den amerikanska telekommyndigheten FCC ska telefonen dessutom sakna 5 GHz-stöd på wifi-sidan. Telefonen ska till en början vara ämnad för den amerikanska marknaden, men frågan är vem som ska köpa den? Möjligen är målgruppen helt enkelt personer som uppskattar en liten telefon.

TCL tillverkar även mobiltelefoner under varumärkena Alcatel och Blackberry. 

Relaterade artiklar

Ämnen