Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Ny projektorsurfplatta från Lenovo

Lenovo har lanserat nya surfplattor, bland annat andra generationens platta med inbyggd projektor, som ser ut att vara en rejäl förbättring mot föregångaren.

Publicerad Uppdaterad

Lenovo har öst ur sig nyheter på IFA-mässan i Berlin. Datorer är dock oftast inte vårt område, och när det kommer till mobiler har Lenovo valt att endast sälja sina Motorola-mobiler i Sverige, men surfplattorna är i alla fall av intresse för oss.

Roligast är nya Yoga Tab 3 Pro (föregångaren hette Yoga Tablet 2 Pro, men nu har Lenovo sparat in en stavelse), andra generetationen av Lenovos platta med ibyggd projektor. När vi testade den första tyckte vi att det var ett kul koncept, som handikappades av att själva plattan hade så stor skärm att projektorn bara kunde ge en marginellt större bild.

Yoga Tab Pro 3 är däremot en mindre historia med en skärm på 10,1 tum (2560 x 1440 pixel), samtidigt som projektorn blivit ljusstarkare och mer högupplöst, och den ska nu klara av att projicera en bild på upp till 70 tum med full HD-upplösning. Projektorn har också fått en ny placering och kan nu vridas i 180 grader. Plattan har ett Intel Atom-chipset och 2 GB RAM-minne.

Yoga Tab Pro ska ha ljud som matchar bilden också, med inte mindre än 4 högtalare i ett Dolby-system som ska ge något slags surround-effekt, något vi ser fram emot att få prova i praktiken. Yoga Tab 3 Pro släpps dock först i december, med ett rekommenderat pris på 4799 kronor.

Lenovo lanserar också den lite mer traditionella 10-tumsplattan Yoga Tab 3, som saknar projektor men i gengäld kommer kosta 2499 kronor. Även den börjar säljas i december.