Smarta klockor

Ny Samsung Galaxy Watch på gång – även i titan

Samsung har fått två nya klockmodeller certifierade i både Kina och USA, det har även kommit rapporter om att de kommer att finnas med hus av den exklusiva metallen titan.

Publicerad Uppdaterad

Samsung är på gång med den tredje generationen av Galaxy Watch. Det har avslöjats ett par av detaljerna kring de kommande två modellerna, men det finns fortfarande mycket kvar som är osäkert. 

Då de redan har certifierats av kommunikationskommissionen i USA, och av Kinas motsvarighet, har det dykt upp ett par detaljer från de dokumenten. Bland annat en skiss som visar att det kommer att komma en modell som har ett skal av rostfritt stål, Gorilla Glass DX, vattentätad samt ha GPS och LTE. 

Titan, aluminium och stål

Det har också sagts att det kommer att komma en variant med ett skal av den mer exklusiva metallen titan, som komplement till aluminium och rostfritt stål. Titan är inte ett nytt material i klocksammanhang, till exempel har Apple använt titan. Titan är dock dyrare och svårare att bearbeta än stål och aluminium, men har fördelar som att det bland annat är väldigt lätt. Hugade spekulanter på en titanklocka får nog räkan med att den kommer att kosta en slant extra (Apple watch series 5 kostar nästan 4000 kronor extra i titanutförande). 

Än så länge finns det dock inga uppgifter angående huruvida det här kommer att bli en efterträdare till Galaxy Watch eller till Galaxy Watch Active 2. Det har heller inte sagts något kring när den ska lanseras, men med tanke på att den certifierats på två stora marknader borde en lansering inte vara allt för långt borta och då får vi sannolikt svar på de frågor som finns kvar.

Källa