Annons

Nya funktioner

Ny svensk tjänst blockerar sälj- och spamsamtal – kan svara på dina samtal

Truecaller Assistant är en ny funktion som kan svara på dina telefonsamtal automatiskt.

Publicerad Uppdaterad

Truecaller är en app som hjälper dig filtrera bort säljare och bluffsamtal genom att identifiera de som ringer. Med den senaste app-uppdateringen har man lagt till en ny funktion kallad Truecaller Assistant. Funktionen har tidigare funnits på andra språk men nu kommit på svenska.

Assistenten ska automatiskt identifiera samtal som du förmodligen inte är intresserad av att ta och svara på dem åt dig. Du kan själv välja vilket meddelande assistenten ska lämna för att be den som ringer att presentera sitt ärende. Sedan kan du i realtid se deras svar översatt till text på din skärm, så att du vet om det är ett samtal du trots allt vill ta. Du kan också via flervalsalternativ få assistenten att ställa följdfrågor.

En liknande funktion finns i Googles Pixel-mobiler, men Google har inte släppt den till svenska användare och inte gjort den till en del av Android som kommer andra mobiler tillgodo. Men med Truecallers premium-app kan du alltså få en assistent som tar samtal åt dig oavsett mobilmärke.