För privatkunder hos Tre

Ny tjänst: Ge bort mobilsurf till kompisarna

Med en ny tjänst från mobiloperatören Tre kan man enkelt dela med sig av sin surfpott till vänner, familjemedlemmar eller andra som också har abonnemang hos Tre.

Publicerad Uppdaterad

Med hjälp av en ny app som finns för både Ios och Android kan man som Tre-kund dela med sig av överbliven surfpott. För att det ska fungera behöver man ett privatabonnemang hos Tre. Genom att sedan logga in i den nya appen Tre Skicka Surf så kan man välja en kontakt och sedan välja hur mycket surf man vill skicka. Mottagaren måste givetvis vara kund hos Tre och ha ett privatabonnemang, men de behöver inte ladda ner appen. Gåvan du skickar bekräftas genom att både du och mottagaren får ett sms. 

Tjänsten är kostnadsfri och funktionen för att skicka surf är tillgänglig för alla privatkunder som har ett Mitt3-konto. Man kan som mest ge bort 10 GB per månad och enbart skicka till kunder med privatabonnemang, alltså inte de med kontantkort eller med ett abonnemang registrerat på ett företag.

När vi testat har det fungerat bra. Om du väljer en kontakt som inte är kund hos Tre får du meddelande om det. Du behöver alltså inte först ta reda på om de är Tre-kunder utan kan problemfritt prova dig fram om du inte vet. De kontakter du skickat surf till tidigare sparas som favoriter så du enkelt kan skicka mer vid ett senare tillfälle.

Appen finns tillgänglig att ladda ner för både Ios och för Android.

Källa