SM-G906S

Ny toppmodell från Samsung läckt

En möjlig tronarvinge till Galaxy S5 har dykt upp i ett benchmarkdokument, med betydligt bättre specifikationer.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan Samsung presenterade Galaxy S5 för lite mer än en månad sedan ryktades det om två möjliga modeller, eller att det skulle kunna röra sig om den beryktade premiummodellen och en dubbellansering från Samsungs sida. Något sådant fick vi inte och Samsung själva har dementerat att en premiummodell skulle vara på väg.

Men nu har en Samsungtelefon med modellnamnet SM-G906S (Galaxy S5 heter SM-G900) dykt upp i prestandaappen GFXbench. Enligt appen kommer telefonen att vara utrustad med Qualcomms värstingchip Snapdragon 805 (S5 kör Snapdragon 801) med bland annat tre gigabyte arbetsminne och en fyrkärnig processor på 2,5 gigahertz. Modellen ska även ha en 5,2 tum stor skärm med upplösningen 2560x1440 pixel (mot S5, som har 5,1 tum och 1920x1080 pixel). Utöver det ska det finnas 32 gigabyte lagringsutrymme och samma 16 megapixelkamera som hos Galaxy S5.

Det kan röra sig om en blunder från Samsung gällande en kommande toppmodell, eller så är det en testtelefon som inte kommer nå marknaden (i och med att Samsung fullkomligen öser ut telefonmodeller lär det finnas ett ganska stort antal testtelefoner bakom dem). Qualcomm själva uppskattar i alla fall att Snapdragon 805 inte kommer att dyka upp i faktiska enheter förrän framåt sommaren som tidigast, så om modellen existerar lär den inte dyka upp förrän då.

Vad tror ni? Är det den beryktade Galaxy F med metallskal? En Galaxy S5 plus? Eller bara någon rymling från Samsungs interna testmiljö? Kolla in bilderna från GFXbench här ovan (och den första bilden är en konceptskiss och inget annat).