1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-twitter-funktion-begransar-antalet-mottagare
570590
Nyheter
falskt
Bättre kontroll

Ny Twitter-funktion begränsar antalet mottagare

Twitter överväger att införa möjligheten att låta användare att välja enbart betrodda personer som mottagare.

Twitter har avslöjat att de arbetar på ett par nya funktioner som ska göra det enklare att hantera sina tweets.

En av funktionerna handlar om att användaren ska kunna styra vilka som ska kunna se en tweet, antingen alla följare eller bara följare som klassas som betrodda vänner. Detta görs innan varje individuell tweet skickas och betyder exempelvis att en flitig användare inte behöver växla mellan olika typer av rättigheter efter en publicering eller växla mellan olika användarkonton beroende på vilka mottagarna ska vara.

Twitter arbetar även med en funktion som kan liknas vid att skapa olika profiler på ett och samma konto, för att till exempel ha ett privat konto, ett arbetskonto och så vidare. Det kommer både att ge twittraren bättre kontroll över sina meddelanden, men gör det också möjligt för följare att enbart välja att följa den profil som är mest intressant i stället för att ta emot precis allting som tweetas från en användare.

Ingen av dessa funktioner är enligt Twitter under aktiv utveckling för tillfället. Ett rimligt antagande är dock att det kan förändras om tillräckligt många vill ha funktionerna.

Källa

Ämnen