https://www.mobil.se/nyheter/ny-uppdatering-till-z1-och-z-ultra
527456
Nyheter
Rullas ut nu

Ny uppdatering till Z1 och Z Ultra

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/630202.jpg?itok=PJ2o1x43', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/630202.jpg?itok=eBLBhs1I', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/630202.jpg', w: 900, h: 500, title: ' ' },]
Sony ska precis ha börjat skicka ut en firmware-uppdatering till Xperia Z1 och Xperia Z Ultra. Bland annat ska kamera-algoritmen till Z1 ha förbättrats.

Det är Sony själva som berättar i sin blogg om den nya firmware-uppdateringen, och att den började rullas ut under tisdagen.

Enligt Sony innebär uppdateringen att båda telefonernas skärmar har rekaliberats för att göra skärmupplevelsen bättre. Dessutom ska energiförbrukningen ha optimerats för längre battertid, samt att Exhange-anslutningen har effektiverats för snabbare synkning och nedladdning av e-postmeddelanden. 

Optimerar skärmens känslighet

När det gäller Xperia Z1 skriver Sony att man har förbättrat algoritmen i telefonens kameramjukvara "för en bättre prestanda överlag". Dessutom har man finjusterat Smart Social Camera-plattformen för att ge appar som exempelvis Sweep Panorama, AR Effect och Burst Mode ett bättre flyt.

Även Xperia Z Ultra har fått lite mer kärlek i form av att man har "optimerat" pekskärmens känslighet. Detta ska gälla både fingergester men också när du skriver med pennor av olika slag på skärmen.

Viktigt att poängtera är att både telefonerna fortfarande körs med Android 4.2 efter uppdateringen. Enligt ryken kan Xperia Z1 komma att få en Android 4.3-uppdatering under november. Det finns också obekräftade uppgifter om att Z1:an ska uppdateras till Android 4.4 (KitKat), till skillnad från andra lurar i Xperia Z-serien. Men de uppgifterna bör tas med en eller två nypor salt.

Den Xperia Z1 Mobilredaktionen har tillgång till har ännu inga tillgängliga uppdateringar, men mjukvaran ska alltså rullas ut inom kort. 

Har du fått uppdateringen? Har din lur blivit bättre? Lämna gärna en kommentar!

Källa

Ämnen