Populärt headset

"Ny version av Apple Airpods i år"

En rapport från Bloomberg berättar om nyheterna i både nästa och nästnästa version av Apples Airpods.

Publicerad Uppdaterad

Apples Airpods var inte först och är inte bäst bland de helt trådlösa headseten, men det hindrar inte Apple från att sälja dem snabbare än de kan producera dem, så något slags optimal kombination har man hittat.

Airpods började säljas för över ett år sedan, så att en ny generation är på väg är inte oväntat, och nu citerar Bloomberg källor med insyn som hävdar att Apple inte bara jobbar med nästa generations Airpods som ska komma i år, utan även nästnästa som släpps under 2019.

Årets nya Airpods ska enligt Bloomberg vara försett med ett nytt chip för trådlös anslutning. Antingen det W2 som sitter i nya Apple Watch eller en variant av det byggd på samma teknik.Det nya chipsetet ska ge en mer stabil uppkoppling vilket kan vara en bra idé, då Airpods är långtifrån fria från problemet med musikuppspelning som klipper. Den andra förbättringen ska vara att man kan aktivera Siri bara genom att tala. I dag behöver man först knacka två gånger på headsetet för att Siri ska vakna. Förmodligen är det mer strömsnåla mikrofoner som ständigt lyssnar som gör detta möjligt.

Det är oklart om de därpå följande Airpods är tänkt att vara en ersättare till tidigare modeller eller en variant. Den huvudsakliga nyheten ska vara att de är vattentäta. Dock ska det handla om svett- och regntålighet snarare än att ta med sig musiken när du simmar (vilket du faktiskt kan med Bragi The Dash Pro). Eftersom Airpods faktiskt hänger lite löst i öronen för att man ska känna sig bekväm med att använda dem på löpturen kan det hända att det här rör sig om en sportvariant med annat grepp i öronen.

Källa