https://www.mobil.se/nyheter/ny-version-av-fitbits-klocksystem-ger-fler-urtavlor
567852
Nyheter
Fitbit OS 4.1

Ny version av Fitbits klocksystem ger fler urtavlor

Om ett par veckor får Fitbits klockor en systemupptatering som ger flera välkomna nya funktioner.

Fitbit (som snart kommer att ägas av Google) har hittills gjort fyra smartklockor, Ionic, Versa, Versa Lite Edition och Versa 2. Jämfört med när Ionic släpptes för drygt två år sedan, med Fitbit OS 1.0, är det en helt annan klocka nu efter att Fitbit kontinuerligt lagt till funktioner till sitt system.

Snart är det dags igen. Fitbit meddelar att man släpper version 4.1 av Fitbit OS i början av december, med en del nya funktioner även denna gång.

Den främsta nyheten är kanske möjligheten att ha flera urtavlor i klockan samtidigt. Vid det här laget finns ett rätt stort utbud av urtavlor till Fitbit, men att byta urtavla kräver att du går in i appen till mobilen och installerar, vilket är krångligt och långsamt. Med Fitbit OS 4.1 kommer du att kunna ha upp till fem urtavlor samtidigt i klockan och enkelt växla mellan dem.

Fler nyheter

Andra nyheter i systemet är smart väckning, vilket innebär att klockan väcker dig inom ett 30-minutersintervall och känner av när du sover lätt. Fitbits system för att beräkna din sömnkvalitet på en 100-gradig skala kommer också att synas i klockan och inte bara i appen. Du kommer att kunna se alla 20 träningsformer i klockan i en ny listvy, vibration stängs av när klockan har lågt batteri, och en ny agenda-app låter dig se kalendern i klockan.

Ett par nyheter är också specifika för Fitbit Versa 2. Always-on-displayerna har förbättrats med fler urtavlor som även är i färg. Även pulsmätningen ska ha förbättrats.

Uppdateringen ska finnas tillgänglig för alla användare från och med den 3 december.

Källa