Trots tidigare utebliven succé

Ny version av Snaps Spectacles dyker upp hos FCC

När du filmar så indikeras det med vita lysdioder så de som blir filmade ser det. Även en liten diod på insidan lyser, så du själv ser att inspelningen är igång.

Trots att Snaps fotoglasögon Spectacles aldrig blev någon större succé, så verkar man ha planer på att lansera en ny version av dem. Detta då dokument som beskriver hårdvaran nu har lämnats in till den amerikanska telekommyndigheten FCC för godkännande.

Publicerad Uppdaterad

Vi kan fastställa det på en gång: Att en produkt dyker upp hos FCC innebär inte med någon 100-procentig säkerhet att den också lanseras. Man kan däremot se det som en indikation på att en lansering kan vara på gång. Ett godkännande från myndigheten brukar nämligen vara det sista hindret att ta sig förbi innan man kan börja sälja konsumentelektronik i USA. Men självfallet finns det all anledning att vara skeptisk när det kommer till en ny version av Snaps fotoglasögon Spectacles. Föregångaren blev ju allt annat än en succé och Snap sägs sitta på ett enormt laget osålda glasögon. Samtidigt har det cirkulerat en hel del rykten om att Snap inte bara har en utan två uppföljare på gång.Trots det har en produkt med namnet Spectacles och produktbeteckningen ”Model 002” nu dykt upp hos FCC för godkännande. 

Inget tvivel

Dokumentet som lämnats in beskriver en wearable-tech enhet med inbyggd videokamera. Det framgår dessutom att enheten har stöd för WiFi-standarden 802.11ac. De tidiga uppgifter som cirkulerat har gjort gällande att en mer avancerad version med inbyggd GPS och dubbla kameralinser skulle vara på gång, men det tycks inte vara aktuellt för den enhet som beskrivs i dokumenten. En intressant faktor är att man med de nya glasögonen vill ha en elektronisk FCC-märkning snarare än en fysisk, något som kan vara en indikation på att man designat om bågarna på ett sätt som inte medger fysisk märkning. Snap har inte kommenterat uppgifterna om Spectacles Model 002 ännu. 

Källa