Dubbel skärm, dubbel charm

Ny Vivo Nex tycks få skärm både på fram- och baksidan

Vivo Nex skapade en hel del uppmärksamhet när den släpptes tidigare i år, till följd av sin utskjutbara sensorpanel. Uppföljaren ser dock ut att kunna bli snäppet mer spektakulär.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Vivos smartphone-modell Nex fick stå en hel del i rampljuset tidigare i år, primärt till följd av den oortodoxa lösningen med en utskjutbar panel som man placerat telefonens selfiekamera i. Fler tillverkare valde att gå samma väg, men ZTE:s varumärke Nubia valde en annan lösning, nämligen att förse telefonen med skärm både på fram- och baksidan. Den lösningen tycks Vivo ha blivit imponerade av, för läckta bilder gör gällande att Nex 2 får två skärmar. 

Eliminerar behovet av selfiekamera

Lösningen är faktiskt smart. Telefonen har en skärm som fyller hela frontstycket, men så finns en något mindre skärm på baksidan som kan användas för både kommunikation och selfiebilder. Att skärmen på baksidan är mindre gör att kamerorna får gott om plats, något som också eliminerar behovet av en dedikerad selfiekamera. I stället använder man helt enkelt den ordinarie kameran, i det här fallet en trippelkameralösning. Några specifikationer har inte dykt upp ännu, men däremot så förväntas telefonen få ett Snapdragon 845-chipp, 8 GB arbetsminne och en frontskärm av AMOLED-typ på 6,59 tum. Tyvärr tycks inte Vivo vara särskilt intresserade av den europeiska marknaden. Den första Nex-modellen har fortfarande inte letat sig hit. 

Källa