Inbjudan till event har skickats ut

Ny Vivotelefon med pop-up-kamera offentliggörs den 20 februari

Vivos kommande flaggskeppstelefon V15 Pro kommer att ha en pop-up-kamera och kommer att offentliggöras i samband med ett event den 20 februari. Det framgår av en tweet som Vivos indiska division nu publicerat.

Publicerad Uppdaterad

Vivo var som kanske bekant först med konceptet med en pop-up-kamera, det vill säga en lösning som eliminerar behovet av en sensorpanel och istället medger att man fäller ut selfiekameran i telefonens överkant vid behov. Och nu har man alltså en ny telefon med samma typ av kamera på gång. Den här gången heter telefonen V15 Pro, men utöver det så är väldigt lite känt om enheten. Det vi vet är att den har en betydligt mer kraftfull selfiekamera än vad föregångaren Vivo Nex S hade. Istället för en upplösning på 8 megapixlar så har den nya telefonens selfiekamera en upplösning på hela 32 megapixlar. Sensorn ska även vara utrustad med HDR-stöd och elektronisk bildstabilisering. Det påstås även att V15 Pro kommer att ha en fingeravtrycksläsare under skärmglaset, precis som telefonmodellen Nex S hade. 

Märkligt val av datum

Man kan förstås fråga sig varför Vivo har valt att förlägga offentliggörandet till den 20 februari, av alla datum som våren erbjuder. Detta primärt mot bakgrund av att det länge varit känt att Samsung kommer att offentliggöra sina nya S10-enheter just den 20 februari, vilket mer eller mindre garanterar att man inte lär få optimalt med uppmärksamhet just den dagen. Det är oklart vilka marknader som Vivo V15 Pro kommer att vara aktuell för, men med tanke på att just indiska Vivo publicerade tweeten om offentliggörandet så får vi nog anta att just Indien är en prioriterad marknad. Där ska telefonen få ett pris på mellan 3 000 och 4 200 kronor. 

Källa