Annons

Corona i tekniken

Ny Wear OS-uppdatering ser till att du tvättar händerna

En uppdatering till Wear OS ska se till att du följer de rekommendationer om att tvätta händerna ofta för att minska smittspridningen.

Publicerad Uppdaterad

Det har knappast undgått någon att man bör tvätta händerna oftare än vanligt just nu. Detta för att minska risken för att smittas av det nya coronaviruset. Inte heller teknikprylarna kommer nu att låta dig glömma att du ska sköta din handhygien. Den senaste uppdateringen till Wear OS, 5.4.0, har en automatisk funktion som påminner dig om att du ska tvätta händerna. Den här påminnelsen dyker upp var tredje timme och startar en 40sekunders nedräkning för att se till att du tvättar händerna tillräckligt länge. Den uppmanar dig också att använda tvål och inte bara nöja dig med vatten. 

Om du skulle tröttna, eller bara inte vill bli störd var tredje timme, så kan denna påminnelse så klart stängas av. Genom att trycka på notifikationen och hålla nere fingret så kan du hindra dem från att dyka upp hela tiden. Visserligen kan inte klockan veta när du ska laga mat eller har gjort något annat som innebär att du bör tvätta händerna. Men att ha påminnelsen igång ett tag kanske i alla fall kan se till att du lär dig den nya vanan ordentligt och inte slarvar. 

Källa