Med nytt chipset

Nya Airpods Pro – Bättre brusreducering, bättre batteritid

Den nya generationens Airpods Pro innehåller förbättringar på de flesta områden.

Publicerad Uppdaterad

Det är lätt att klaga över hur lite som är nytt när det kommer en ny produktgeneration från Apple, men i andra generationens Airpods Pro är faktiskt det mesta nytt. Vi kan börja med det nya H2-chipsetet i headsetet, som möjliggör mer högupplöst ljud och brusreducering som tar bort dubbelt så mycket buller som föregångaren. Genomhörningsläget som släpper igenom omgivningsljudet känner av om det är riktigt bullrigt och kapar då bullret även när genomhörningen är på.

En annan fördel med det nya chipsetet är att batteritiden förbättrats till 6 timmars musik på en laddning. Med etuiet får du 30 timmars speltid. Touchstyrningen på pinnarna har också förbättrats, nu kan du svepa upp och ner på pinnen för att justera volymen.

Även högtalarelement och förstärkare är nya och förbättrade, och det gäller även etuiet. Etuiet har dels fått en ögla du kan fästa en rem i, dels en högtalare som kan indikera om det behöver laddas. Högtalaren används annars om du förlagt etuiet utan headsetet i och behöver hjälp att spåra det. Du kan använda Apples Magsafe-kontakt för att ladda Airpods-etuiet, som även fått vattenskydd. Till och med gummiplupparna har förbättrats, eller i alla fall skickar man med ytterligare en storlek, extra small.

Nya Airpods Pro finns att köpa från den 23 september, priset blir 3300 kronor.