Sony utökar Xperia Compact-serien

Nya bilder visar Xperia Z3 Compact

Xperia Z1 Compact ser ut att få en uppföljare med större skärm och bättre prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Sony ser ut att hoppa över ett modellnummer i Xperia Compact-serien när Xperia Z1 Compact nu tycks vara på gång att få en uppföljare vid namn Xperia Z3 Compact.

Ett flertal bilder av vad som ska vara den kommande telefonen har nu nämligen läckt ut via kinesiska mikrobloggen Weibo. Även om Sony förstås själva inte har släppt någon information om telefonen, så ryktas specifikationerna för den innefatta en 4,6-tumsskärm med 1920 x 1080 punkters upplösning, 3 gigabyte arbetsminne och ett Snapdragon 801-systemchip.

Precis som föregångaren uppges telefonen enligt Gforgames ha en kamera på 20,7 megapixel. Jämförelsevis så är nuvarande modellen Xperia Z1 Compact försedd med ett Snapdragon 800-systemchip, 2 gigabyte arbetsminne samt en skärm 4,3 tum med 1280 x 720 punkters upplösning.

Förutom Xperia Z3 Compact så är Sony även på gång med en uppföljare till flaggskeppet Xperia Z2 som förstås tros heta Xperia Z3. Av vad som ryktats om specifikationerna för detta kommande flaggskepp så handlar det där bara om en en smärre hårdvaruuppgradering jämfört med Z2:an. 

Källa