Många nyheter

Nya detaljer om Microsofts smarta klocka

Microsoft har någon slags smart klocka på gång, om det ens kan kallas för klocka efter de nya detaljerna som kommit fram.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen skrev vi om Apples Iwatch och att rykten hävdar att den kommer att komma med tio sensorer inbyggda. Stämmer ryktena om Microsofts handledsburna enhet blir hösten en slags tävling i vem som får plats med flest sensorer på handleden, då det ryktas om att Microsofts enhet ska ha elva sensorer inbyggt. Bland dem ska pulsmätare vara en av sensorerna.

Men det låter även som om en traditionell design inte är planen för Microsoft. Istället för en klocka ska det röra sig mer om ett armband i stil med Nikes Fuelband och de aktivitetsmätare som många tillverkare tillhandahåller idag. Likande den lösning Razer har med sitt armband Nabu ska displayen inte heller sitta på ovansidan av handen, utan på undersidan för att både göra det enklare att se tiden och hålla eventuellt privata notiser dolda från nyfikna blickar.

Microsoft smarta band kommer även att vara kompatibelt med fler plattformar än Microsofts eget Windows Phone, vilket definitivt är en fördel gentemot både Iwatch och Android Wear som båda är låsta till respektive system (eller ja, det vet vi ju inte om Iwatch ännu… men är det någon som tror annat egentligen?).