Nu även för Ipad

Nya funktioner i beta 2 av Ios 7

Beta 2 av Ios 7 har släppts för utvecklare.
I meddelandeappen kan du nu se ikoner för varje person.
Icloud-nyckelring sparar lösenord och kreditkortsnummer du väljer att spara och skyddas med en fyrsiffrig kod.
Påminnelseappen har fått ett utseende liknande Passbook-appen.
Siri kan du numera välja om du vill höra med manlig eller kvinnlig röst.
Röstinspelningsappen saknades i beta 1 av Ios 7, men är tillbaka nu i beta 2.

Apple har släppt betaversion 2 av Ios 7 till registrerade utvecklare och i den kan man hitta flera nyheter. Röstinspelningsappen är tillbaka, flera nya funktioner har tillkommit och dessutom finns Ios 7 beta nu även för Ipad.

Publicerad Uppdaterad

Det är nog Ipad-versionen som är den största nyheten i den andra versionen av Apples serie av Ios 7 betaversioner. Bland nyheterna i Ios 7 beta 2 kan man märka att gruppkonversationer i Meddelande-appen har fått små ikoner så att du enklare ser vem som sagt vad. Numera finns även flera röster att välja på i inställningarna för Apples röststyrda assistent Siri. Du kan alltså välja om du vill ha en manlig eller kvinnlig röst.

När Ios 7 lanserades fick vi veta att appar numera uppdateras automatiskt. Nu märker man att det här även gäller nya versioner av operativsystemet. Det laddas ner direkt när det finns tillgängligt och du behöver alltså inte manuellt välja att göra det.

I den första versionen av Ios 7 beta saknades appen för att spela in ljud, men den har nu gjort återkomst. Här kan du både spela in nytt och lyssna på gamla inspelningar du gjort samt dela med dig av det du spelat in. Förutom att skicka inspelningen via e-post eller sms/Imessage kan du skicka inspelningar via Airdrop som är det nya sättet att skicka saker trådlöst mellan Ios-enheter.

Jämfört med den första betaversionen av systemet kan man även märka att appen för påminnelser fått en uppdatering. Den består nu av olika kort med påminnelser på varje och är uppbyggd med ett gränssnitt likt det Apple använder för sin Passbook-app. 

Det finns flera nyheter att upptäcka i Ios 7 beta 2 och du kan se några fler i bildspelet här i nyheten.

Det handlar fortfarande om väldigt tidiga betaversioner och versionerna är endast till för att utvecklare ska kunna anpassa och testa sina appar i systemet. Det innebär att systemet fortfarande är instabilt och kraschar samt att många saker inte fungerar. Om Apple håller ungefär samma takt i programutvecklingen som man gjort tidigare år så kommer man släppa den färdiga versionen av Ios 7 till användare i slutet av september i år.