Annons

Även gamla Androidversion ska få lite ny kärlek

Nya funktioner i gamla Android

Nya utvecklingsverktyg ska ge moderna funktioner även till äldre versioner av Android.

Publicerad Uppdaterad

Google introducerar möjligheten att lägga till funktioner som har lanserats i moderna versioner av Android att läggas till även i äldre versioner av operativsystemet. Det är i ett blogginlägg på webbplatsen Android Developers som man tillkännager ett nytt och utbyggt SDK-ramverk (software development kit) som gör det möjligt för utvecklare att erbjuda vissa funktioner från nyare versioner av Android till enheter som kör utvalda äldre versioner. 

Det handlar om att Android 10 och nyare har stöd för så kallade modulära systemkomponenter som dels gör det möjligt att släppa funktions- och säkerhetsuppdateringar utan att uppdatera hela operativsystemet, men också att göra ny funktionalitet bakåtkompatibel på redan släppta Android-versioner. 

Nu släpps den första publika versionen av detta nya utbyggda SDK, och det kommer enligt Google bland annat att innebära att den senaste generationen av Photo Picker, en funktion som har begränsats till Android 13, nu kommer att vara tillgänglig för enheter som kör Android 11 eller Android 12.

Nu när den första publika versionen är lanserad så är det upp till utvecklare om man vill använda den nya möjligheten att erbjuda stöd för fler generationer av Android.

Källa