Google släpper nya kort

Nya Google-funktioner till Wear OS

Bättre integration av Google Home och fler fotofunktioner är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Efter att det för en dryg månad sedan blev känt att det kommer att släppas en Google Foto-app till Wear OS, så visar det sig att det är ännu fler funktioner från Google på gång till operativsystemet i form av nya så kallade kort. Den mest omfattande av dessa är ett kort för att integrera Google Home-funktioner vilket inte enbart gör det möjligt att styra smarta enheter utan även visa information från övervakningskameror.

Google Foto-funktionen kommer bland annat att lägga till en urtavla med ett urval av ett eller flera foton från Google Foto och låta klockan växla mellan dem. Man kommer även att lägga till ytterligare minst tre stycken urtavlor att välja mellan. Det blir även möjligt att visa foton på en låsskärm, på samma sätt som i Android 12.

Man kommer även att lägga till en funktion för personlig säkerhet som ska hjälpa användaren att snabbt och enkelt kunna ringa en fördefinierad nödkontakt eller tjänst.

Det är dock inte riktigt säkert om dessa kommer att vara funktioner som släpps till samtliga moderna Wear OS, eller om det kommer att vara en exklusiv funktion för Pixel Watch.