Firmware avslöjar

”Nya Iphone-enheterna heter 8, 8 Plus och X”

Iphone 8, Iphone X och Iphone 8 Plus? Det hävdar utvecklaren Steven Troughton-Smith att de kommande enheterna kommer att kallas, åtminstone.

Den kommande toppmodellen av Iphone kommer att heta Iphone X. Och de två andra enheter som Apple förväntas presentera i morgon heter Iphone 8 och 8 Plus. Det framgår av tidigare läckt firmware, hävdar utvecklaren Steven Troughton-Smith.

Publicerad Uppdaterad

Apple förväntas offentliggöra tre nya Iphone-enheter i samband med ett event i Kalifornien klockan 19 på tisdagskvällen. Mobil rapporterar givetvis. Men telefonerna kommer inte att heta det som de flesta trott hittills, det villl säga Iphone 7S, 7S Plus och Iphone 8. Enligt utvecklaren Steven Troughton-Smith, som synat läckt IOS 11-firmware i sömmarna rejält, så kommer de nya enheterna att heta Iphone 8 och 8 Plus samt Iphone X. De två förstnämnda enheterna är alltså uppföljarna till Iphone 7 och 7 Plus, och om uppgifterna stämmer så innebär det alltså att Apple slopat sin strategi med att släppa enheter med suffixet ”S” vartannat år, åtminstone tillfälligt. Toppmodellen kommer, som även tidigare rykten gjort gällande, att få namnet Iphone X. Det sistnämnda vore en mindre skräll o det stämmer, eftersom det trots allt är en jubileumsversion som firar att Iphone nu fyller tio år. 

Kan fortfarande ändras

Det är förstås långt ifrån 100 procent säkert att de namn som Troughton-Smith hittat referenser till gäller. Förändringar kan ha gjorts längs vägen, som vi inte vet om. Vad som föranlett att Apple åtminstone övervägt att skrota S-konceptet är oklart, men det finns många teorier om saken. En är att Apple till exempel vill komma ikapp Samsung när det gäller numren på sina enheter. Möjligen ringer Iphone 7S helt enkelt inte lika bra när Samsung redan gått vidare till Galaxy S8 och Note 8. I synnerhet om man betänker att Samsungs nionde generation flaggskeppsenheter kan dyka upp redan till våren. 
Apples event äger rum i Kalifornien klockan 19 svensk tid i morgon, tisdag.

Källa